Η οικογενειοκρατία, οι ολιγάρχες και οι βαστάζοι τους, τα χρυσοπληρωμένα μέσα

Του Γιώργου Δημητρίου

Με αυτό το άρθρο κλείνει ένας κύκλος δημοσιευμένων κειμένων που αφορούν στο κύριο αίτιο για το οποίο δεν μπορεί να δομηθεί στην Ελλάδα ανταγωνιστική οικονομία.

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΣΚΙΑΓΡΑΦΕΊ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ενας σπουδαίος καθηγητής του London School of Economics, ο Dr.Kevin Featherstone  δηλώνει στις 5/Δεκ/2012 στους NY Times: ”Για την Ελλάδα οι ολιγάρχες είναι το εμπόδιο στην ανάκαμψη”. Θα μου πείτε ένας ακόμη καθηγητής τα λέει, ε και τι έγινε; Ο κ.Μπάμπης και κ.Πορτοσάλτε δεν γνωρίζουν το εμπόδιο. Αρα, δεν υπάρχει.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΥΣ N.Y TIMES:

”Το οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας συχνά αποδίδονται άδικα στο δημόσιο τομέα ,υπερφορτωμένο με υπαλλήλους, και σε ένα πολυτελές συνταξιοδοτικό σύστημα. Συχνά παραβλέπεται ο ρόλος που διαδραματίζουν μιά χούφτα πολιτικών οικογενειών και πλουσίων ολιγαρχών οι οποίοι είναι πολλές φορές και ιδιοκτήτες ΜΜΕ. Αυτοί αποτελούν την πραγματική δομή εξουσίας στην Ελλάδα, προεδρεύουν σε μιά κλειστή οικονομία και λειτουργούν με εικονική ατιμωρησία. Βασίζονται σε πολιτικές οικογένειες για να προσέχουν τα συμφέροντά τους, με τη θέσπιση νομοθεσίας προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους”.

Οι”Φουρθιώτηδες”έκρυψαν τη δήλωση όπως πάρα πολλές άλλες που είχαν ως αίτιο καταστροφής της Ελλάδας τις πολιτικές οικογένειες της ΝΔ και τους ολιγάρχες που τις στηρίζουν.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Λέει ο καθηγητής: ”Tο αποτέλεσμα είναι η έλλειψη ανταγωνισμού που υπονομεύει την οικονομία επιτρέποντας στους ολιγάρχες να τρέχουν καρτέλ. Με αυτό τον τρόπο αναπτύσσεται η πολιτική διαφθορά και αποτρέπονται οι παραγωγικές επενδύσεις. Η διατήρηση αυτού του status quo θα παρατείνει απλώς την καταστροφή της Ελλάδας”.

ΤΑ ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΑ ΜΜΕ

Εξαφάνισαν την άποψη του επιστήμονα-επικεφαλής think tank με αντικείμενο την πολιτική στην Ελλάδα, κάτοχου του σταυρού του μεγάλου Φοίνικος της Ελληνικής Προεδρίας της Δημοκρατίας. Τέτοια Μπανανία στο Μητσοτακιστάν. 

Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ FΕATHERSTONE. 

Παρασημοφορήθηκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας με το σταυρό   του τάγματος του Φοίνικα, που απονέμεται σε επιστήμονες οι οποίοι  συνέβαλαν στη εξύψωση της Ελλάδας στο εξωτερικό. Είδατε εξύψωση; Μέσω New York Times; Καλά έκανε αφού στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε να τα πεί, γιατί δεν επρόκειτο ποτέ να ερωτηθεί από κανένα κ. Μπάμπη, και κ.Πορτοσάλτε γιά αυτές του τις απόψεις.

Αντί να ακούγονται απόψεις αληθινών αρίστων σαν τον καθηγητή, ακούγονται μόνο σκόπιμες μπούρδες και ανοησίες.

 Η ΣΟΒΑΡΟΦΑΝΕΙΑ

 Τι διαφορετικό κάνει ο κ.Φουρθιώτης με τη βοήθεια της κ.Παλαιτσάκη; Είχε καταργήσει την άλλη άποψη και την επιστήμη. Νάχεις την άποψη σου ,αλλά να φιλοξενείς και την αντίθετη. Μη χρησιμοποιείς επιλεκτικά την επιστήμη, γιατί αυτό  σε καθιστά”Φουρθιώτη” πολυτελείας και όχι σοβαρό πολιτικο-οικονομικό αναλυτή. Σκεφτείτε πως κακοποιείται η επιστημονική αλήθεια στην Ελλάδα, όταν δεν λαμβάνονται υπόψη ούτε  μελέτες του πατέρα της ανταγωνιστικότητας Dr.M.Porter ο οποίος απέδειξε ότι οικογένειες όπως ”Μητσοτάκη” στις ΗΠΑ, και σε όλο τον κόσμο, καταστρέφουν την ανταγωνιστικότητα και κάνουν lobbying με τα ολιγοπώλια που αυτά φροντίζουν για την επανεκλογή τους.

Οι ”Φουρθιώτηδες” πολυτελείας τα εξαφάνισαν όλα αυτά και επέβαλαν στην κοινή γνώμη την άποψη ότι φταίνε οι ”ακριβοί” εργαζόμενοι και οι αριστεροί.
ΥΓ. Η προπαγάνδα των τάχα θεωρητικών του ανταγωνισμού μοιάζει με τους Ινδούς δημοσιογράφους οι οποίοι προσπαθούν να πείσουν τους Ινδού ,ότι οι πολιτικές οικογένειες των Νεχρού και Γκάντι θα φτιάξουν ανταγωνιστική οικονομία και θα διαλύσουν τα καρτέλ που τους επανεκλέγουν.

Το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα, και όπου αλλού υπάρχουν πολιτικές οικο-γένειες, Ιταλία, Ρουμανία, Ινδία, Πακιστάν και σε πολλές άλλες χώρες. Σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχουν 2 κοινά σημεία:

α)Κλειστές αγορές-καρτέλ, ολιγοπώλια και υψηλή διαφθορά των πολιτικών οικογενειών.

β)Δημοσιογράφοι και ακροδεξιοί πολιτικοί  που έχουν αναγάγει την ”Ανοησία” σε επιστήμη, υπό την έννοια που την όρισε ο Dr. Harry Frankfourt,,Princeton University,o oποίος θεμελίωσε τη θεωρία της ”Μ@Λ@ΚΙ@Σ” (On Bullshit).
YΓ2.Ας κάνει ένα συνέδριο για την ανταγωνιστικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ και ας καλέσει τους καθηγητές Πόρτερ από το Χάρβαρντ και Φάρθερστον από το LSE. Ας έρθει εκεί ο κ.Μητσοτάκης να μιλήσει για μεταρρυθμίσεις υπέρ της ανταγωνιστικότητας. Τότε θα γίνει το ”ξεβράκωμα” του πραγματικού ”ΦΟΥΡΘΙΏΤΗ”, ο οποίος ενώ ψηφίστηκε για την ”ανοσία της αγέλης”,(Το καλό της πλειοψηφίας) το μόνο που τον ενδιαφέρει, είναι να εξασφαλίσει είναι την ”ποινική  ανοσία του Vangelis”και των λοιπών δομών παραεξουσίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί